Over mij

“Als iemand z’n profielfoto op social media instelt met een door mij gemaakte foto. Dat is voor mij hét bewijs dat de foto’s goed geslaagd zijn”

Ik ben Saskia Smulders, 45 jaar oud en woonachtig in Den Bosch. Fotograferen doe ik al mijn hele leven. Ik werd aangestoken door mijn oma timthumb (6)die met haar Agfa camera, compleet met flitsblokjes, zo’n beetje alles wat los en vast zat fotografeerde. Gedurende de jaren die er na volgen, volgden de diverse cameratrends elkaar op. Ook de overgang van analoge film naar digitaal heb ik van dichtbij mee gemaakt.

Inmiddels heb ik vele cursussen en workshops gevolgd en dat doe ik nog steeds. Ik wil immers steeds beter worden. Daarnaast ben ik lid van fotoclub Shoot-it in Den Bosch.

Mens en Dier

Die fotografeer ik het liefst. Om het moment te vangen als langdurige herinnering voor later. De mensen en dieren die ik voor mijn lens krijg zijn stuk voor stuk uniek. Met hun eigen verhaal en ervaringen. Die elementen probeer ik te vangen en te vereeuwigen. Voor mij dus geen extreem dure lenzen, camera’s of attributen. Juist de puurheid van mens en dier zijn het die ’t m voor mij doen. Daar ga ik voor.

Ik heb zelf een fantastische hond: een Sint Bernard van maar liefst 85 kilo, Mozart genaamd. Daarnaast heb ik een lieve kat: Jenna. Dankbare foto-objecten 😉

IMG_0967IMG_4031

Ik heb diverse foto-opleidingen en -workshops gedaan. Zo volgde ik onlangs nog een MasterClass Portretfotografie bij de bekende fotograaf Adrian Kuipers. Daarnaast ben ik lid van Fotoclub Shoot-it.