Werkwijze

Ik zie het als mijn taak om jouw ideeën en wensen te vertalen in mooie foto’s. Ik luister daarom goed naar je en stel vragen om er zeker van te zijn dat ik je wensen goed begrepen heb. Ik voeg vervolgens mijn eigen creatieve inzicht er aan toe et voila!

Kinderen- en Gezinsfotografie

Ik fotografeer jou/jullie en kinderen bij voorkeur in mijn studio. Daar heb ik zelf invloed op het licht. Maar natuurlijk kom ik graag op locatie; de omgeving kan juist ook weer voor een extra dimensie zorgen.

Voorbereiding

Bij kidsfotografie vraag ik je om daags voor de shoot je kinderen vast voor te bereiden op wat komen gaat: ze zullen mijn aanwijzingen moeten opvolgen voor een goed resultaat. Duik eens met je kinderen in wat tijdschriften en laat ze leuke poses zoeken en uitscheuren. Misschien kun je ze zelfs van tevoren voor de spiegel even oefenen. Als je kiest voor een shoot in de studio wil ik je met klem verzoeken een paar setjes kleding mee te nemen. Kies dan bij voorkeur voor rustige kleuren en zo min mogelijk prints. Dat zorgt voor rustige foto’s.

Buitenlocatie

Vaak vraag ik je om ook wat attributen mee te nemen: een bal, een gekleurde paraplu. Last but not least: als ik niet bekend ben in jouw buurt vraag ik je om na te denken over een goede locatie voor de shoot. Denk aan een bos, een speeltuin of misschien een industriële omgeving met bijvoorbeeld mooie graffiti.

Dierenfotografie

Ik fotografeer dieren bij voorkeur in mijn studio. Honden hebben mijn persoonlijke voorkeur. Dat komt natuurlijk vanwege mijn eigen, grote lobbes. Tijdens een shoot heb ik jou, als baasje, ook nodig. Je bent eigenlijk mijn PA :-). Dat is niet zomaar; jouw dier is gewend aan jou. Aan je stem, je geur. Op die manier ben je als enige in staat je hond te laten doen wat ik nodig heb voor een goede foto. Jouw hulp is dus onmisbaar voor een goede foto. Neem wat speeltjes mee om de hond af te leiden en neem ook wat snoepjes of snacks mee om je dier te belonen.

Een dierenshoot duurt meestal een uur. Dat lijkt kort, maar de ervaring leert dat de concentratiespanne van dieren niet al te lang is.

Mijn studio is gevestigd op de bovenverdieping. Dat betekent dat je dier wel in staat moet zijn om trappen te lopen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan ik altijd met mijn mobiele studio naar jou toe komen.